Doğal tonlarda buğulu göz makyajı nasıl yapılır?

Doğal tonlarda buğulu göz makyajı nasıl yapılır?

Favoriye Ekle

Buğulu göz makyajları havalı ve iddialı göz makyajı elde etmek istediğimizde aklımıza gelen ilk seçeneklerden biri. Ancak, çoğu zaman bu koyu göz makyajını günlük hayatta kullanmak çok da kolay olmuyor. Peki, günlük kullanıma uygun doğal göz farı renkleriyle de buğulu bir göz makyajı elde etmek mümkün mü? Elbette.
Başlamadan önce şunu unutma, doğal tonlarda dumanlı bir göz makyajı için üç farklı tona ihtiyacın olacak. Belirginlik için koyu bir far, dağıtmak için orta tonlarda bir far ve aydınlatmak ve vurgulamak için açık bir far tonu. Farklı nude tonlarını bir arada sunan bir far paleti kullanmak akıllıca bir seçim olacak.
Nude göz farları denildiğinde aklına çok fazla seçenek gelmiyor olabilir ancak tahmin ettiğinden çok daha fazla ton ve bitişe sahip birçok nude göz farı alternatifi var. Senin için seçtiğimiz birbirinden farklı far paleti önerilerimizi bu yazının sonunda bulabilirsin.

Birinci adım: Primer kullan

Göz makyajının kalıcı olması için, uygulama öncesinde göz makyajı bazı kullan. Göz makyajı bazları (primerlar) hem makyaj öncesinde uygulama için kusursuz bir baz oluşturacak hem de makyajının daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacak. Urban Decay'in Eyeshadow Primer Potion far bazı bu konuda gerçekten mucizeler yaratıyor!

İkinci adım: Baz rengini bul

Bir far fırçası ile seçtiğin orta tonu tüm göz kapaklarına uygulayarak baz rengini oluştur. Baz rengi sayesinde göz kapağındaki renk eşitsizliğini ortadan kaldıracak ve buğulu göz makyajı için kusursuz bir zemin hazırlayacaksın. 
Göz makyajı yapmadığın zamanlarda bile baz rengini göz kapaklarının üzerine sürerek doğal ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsin. En doğal toprak ve nude tonları bir arada bulunduran bir far paleti bu noktada çok işine yarayacak. Maybelline New York'un The Blushed Nudes far paleti bu konuda bir harika.

Üçüncü adım: Belirginleştir

Dağıtma fırçasıyla seçtiğin koyu tonu, genelde “crease” denen, göz kapaklarının katlanma bölgesine uygula. Bu adım sayesinde göz kapağının derinliği ortaya çıkacak ve buğulu göz makyajı için daha etkileyici bir görünüm yaratacaksın. Doğal buğulu göz makyajı için en uygun renkler kahve tonları oluyor. Urban Decay'in Naked Basics 2 far paletinde mat kahve tonlarını bir arada bulabilirsin.

Dördüncü adım: Dağıt

Doğal bir etki için rengi iyice dağıttığından emin ol. Unutma, renk geçişleri ne kadar az belli olursa, makyajın o kadar profesoynel görünecek. Başarılı bir göz makyajının sırrı her far uygulamasından sonra temiz bir far fırçasıyla karıştırmaktan geçiyor. Bu işlem biraz zaman alabilir ama unutma kusursuz görünüm için buna değer!

Beşinci adım: Aydınlat

Doğru aydınlatıcı uygulaması, kaşlarının anında daha kalkık ve gözlerinin anında daha parlak görünmesini sağlar. Bunun için, seçtiğin en açık rengi kaş kemiğine uygula.
Gözlerinin olduğundan daha belirgin ve iri göstermek istiyorsan aydınlatıcıdan yardım alabilirsin. Şampanya tonlarındaki aydınlatıcını göz pınarına uygulayarak ışığı daha iyi yansıtacaksın. Bu adım gözlerinin daha belirgin görünmesine yardımcı olacak. Islak görünümlü makyajları seviyorsan far fırçanı önce ıslatıp sonra aydınlatıcını sürebilirsin. Bunun için de önerimiz, Maybelline New York'un Master Chrome aydınlatıcılarından 100 Molten Gold rengi.

Altıncı adım: Belirginliği arttır

Gözlerine daha fazla belirginlik katmak için, seçtiğin orta ve koyu tondaki göz farlarını karıştır ve gözlerinin dış köşelerinden iç köşelerine doğru dağıt. Gölgeli makyajları seviyorsan bu adımı her göz makyajında yapmanı öneriyoruz. Doğal görünümlü buğulu göz makyajı için koyu kahverengi farını bu işlem için kullanabilirsin. Birbiriyle en uyumlu kahverengi farları bir arada bulabileceğin far paleti ise Maybelline New York'un The Nudes far paleti!

Yedinci adım: Minimal kedi bakışlar

Doğal tonlardaki buğulu göz makyajımızı günlük hayatta kullanmak istediğimiz için seçtiğin eyeliner stili de yine son derece minimal ve günlük kullanıma uygun olmalı. Kahverengi veya siyah likit eyelinerını üst kirpik çizgine ince bir biçimde çek, minik bir eyeliner kuyruğu ile stilini tamamla.
Kusursuz eyeliner uygulaması için öncelikle eyelinerının kuyruğunu oluşturmalı daha sonra kirpik dibinden ince bir çizgi çekerek kuyruk bölümünle birleştirmelisin. Sana kolay bir şekilde eyeliner çekmene yardımcı olacak, ince uçlu ve gün boyu kalıcı bir eyeliner önerimiz var: NYX Professional Makeup'ın Epic Ink Liner'ını mutlaka denemelisin.

Sekizinci adım: Kirpikleri unutma

Yorumlar