Yeşil Gözlüler için Göz Makyajı Nasıl Olur?

Yeşil Gözlüler için Göz Makyajı Nasıl Olur?


 Yeşil göz rengine uygun makyaj nasıl yapılır? Yeşil göze ne renk far sürülür? Yeşil göz için ruj renkleri nelerdir? Eğer sen de yeşil gözlü bir gelin adayı isen ve gelin makyajın hakkında aklına takılan sorular varsa doğru yerdesin. Haydi başlayalım! 

Yeşil Gözlüler için Göz Makyajı Nasıl Olur?

Kimse harika bir göz rengi varken kötü renk seçimiyle makyajını berbat etmek istemez. Bu yüzden her yeşil gözlü gelin adayı yeşil gözlüler için göz makyajı nasıl olur sorusunu aklında geçirmiştir. Burada önemli olan göz renginle uyumlu renkleri bilmek ve bunu makyajına uygulamak.


Eğer gözlerin yeşil cildin ise açık bir tondaysa doğal tonlarda farlara yönelmelisin. Soft ve açık pembe tonlar açık tenli bir yeşil gözlü için daha uygundur.


Buğday tenli bir yeşil gözlü isen mor, mürdüm tonlarında farlar kullanabilirsin.


Gözlerine pırıltı katmak istiyorsan fondotenin ve kapatıcın ışıltılı olmalı. İçinde ufak simler bulunan bakır tonlarında, pembe tonlarında farlar kullan. Göz kapaklarının uç kısımlarına uygulayacağın pırıltılar bakışlarını çok daha canlı gösterecek.


Rimel ve Eyeliner Seçimim Ne Olmalı?

Siyah eyelinerdan, siyah göz kaleminden ve siyah rimelden uzak durmanı öneririm. Siyah, bakışlarını sertleştirir ve göz rengini boğar. Yeşil gözler için rimel ve kalem rengi önerim; kahve tonlarda özellikle de çikolata kahvesi göz kalemi, eyeliner ve rimel kullanırsan bakışların yumuşar ve göz rengin ortaya çıkar. Böylece daha doğal bir görüntü yakalarsın.

Yeşil Göze Hangi Renk Far Gider?

Makyaj sanatçılarına göre en sık yapılan hatalardan biri de yeşil gözlülerin mavi ve yeşil gibi göz renginin önüne geçecek tonlarda göz makyajı yapmaları. Göz renginle aynı renkte yani yeşil ve mavi far kullanmamalısın.
Bu renkler yerine mor, kahve tonları, toprak tonları, göz renginden farklı bir tonda yeşil gibi renklere yönelebilirsin.
Metalik gri, gümüş ve grinin diğer tonları yeşil gözü donuklaştırır ve mekanikleştirir. Bu yüzden gümüş tonlarından uzak durmalısın.


Dumanlı Göz Makyajı için Hangi Renkler Uygun?

Kırmızı, pembe, mor ve mürdüm tonları yeşil gözle kontrast oluşturdukları için daha canlı ve parlak bir görüntü yaratırlar. Koyu, dumanlı bir göz makyajı için sen siyah ve gri tonlar yerine koyu bir mürdüm kullanmalısın.


Yeşil Göze Ne Renk Ruj Sürülür?

Geldik dudaklara! Yeşil göze hangi renk ruj güzel olur diye merak ediyorsan bordo, yavruağzı, şeftali ve pembe tonları öneririm. Kahverengi ise ise uzak durman gereken ruj renkleri arasında diyebilirim. Gelin makyajında koyu renk ruju pek yakıştırmasam da eğer düğün temana ve tarzına uyuyorsa mürdüm ve kırmızı da tercih edebileceğin rujlar arasında.

Yeşil Göze Makyaj Nasıl Yapılır? Ünlülerden İlham Al!

Kafanı kurcalayan yeşil göze nasıl makyaj yapılır sorusunun cevabını en iyi alacağınız kaynaklardan bir tanesi de elbette yeşil gözlü ünlülerin makyaj stilleri. Ünlüler özel davet ve gecelere katılırken nasıl makyaj yapıyor, hangi renkleri tercih ediyor diye takip edebilirsin. Profesyonel makyaj sanatçılarıyla çalıştıkları için bu ünlülerin Oscar, Met Gala, Bafta gibi gecelere katılırken yaptırdıkları makyajlar gerek göz renklerine gerek göz tiplerine gerekse cilt tonlarına göre yapılıyor. Dolayısıyla göz rengi ve cilt tonu açısından sana en yakın ünlülerin tercihlerini mutlaka incelemeni öneririm.


Her davette muhteşem bir makyajla gördüğümüz Angelina Jolie, dumanlı göz makyajıyla bildiğimiz Ashley Olsen ve doğal güzelliği ile Sara Sampaio yeşil gözlü ünlüler arasında sayabileceklerim.
 

Yorumlar